Michel Maarleveld

Energieke, opgewekte en fitte stads- én buitenman die samen met vrouw en 2 kids actief in het leven staat. Hart voor mens, milieu en maatschappij, plannen (waar-)maken, genieten van bijzondere dingen, reislustig en sportief. Vaak op zoek naar nieuw, anders, uitdagend. Viking Run, bush-crafting, vliegen: “If you don’t go you won’t know!’

Michel, de trainer

Entertrainer is een term die we binnen Opstaan & Opvallen voor Michel hebben gecreëerd. Zijn trainingen zijn naast leerzaam en doeltreffend ook vlot, praktisch en fun! “Leren is namelijk leuk! Jezelf bekijken door een andere bril levert zoveel waardevolle inzichten op: daar heb je je leven lang iets aan. Natuurlijk kan dat spannend zijn, maar Michel zorgt ervoor dat je dat durft. Als integere motivator geeft hij je vertrouwen om een stap in de gewenste richting te zetten. Hoe groot of klein die stap ook is: je kúnt het en gaat het dóen!
 
Michel is een vaardighedentrainer bij uitstek. Als je eenmaal van hem een training hebt gehad ben je versteld van het grote effect dat dit heeft in je dagelijkse praktijk. Zijn specialiteiten liggen o.a. bij de trainingen Harvard Onderhandelen, Powerfull Presenteren, Sterk aan Tafel en Excellent(e) Netwerken. Daarnaast biedt Michel speciaal voor HR-professionals en managers verschillende vakgerichte trainingen aan. Benieuwd naar de manier waarop hij jou en/of je team kan helpen bij bv. het voeren van lastige gesprekken, het onder controle krijgen van je ziekteverzuim of strategische personeelsplanning? Mail hem dan voor meer informatie.

Michel is partner van Opstaan & Opvallen en binnen ons team de energieke matchmaker die continu kansen zoekt om onze trainingen behalve doeltreffend ook vernieuwend te maken. Daarnaast is hij vanuit het merk ‘Michel&’ als interim HR professional actief en staat hij direct in contact met een waardevol netwerk, de praktijk en de nieuwste ontwikkelingen binnen HR en Talent Acquisition.

Michel zijn ervaring
Veelzijdigheid kenmerkt Michels carrière. In zijn trainerschap brengt hij ervaring mee uit o.a. de zakelijke en financiële dienstverlening, automotive en farmaceutische industrie. Hierin heeft hij verschillende adviserende en managementfuncties bekleed. Daarnaast heeft Michel in het leger gediend en heeft hij één van zijn dromen vervuld door privé-piloot te worden. Zijn carrière wordt gekenmerkt door opvolgende keuzes van waaruit hij zelf leert, anderen inspireert en zijn vak als Trainer, Verbinder en HR-professional uitoefent: ‘Practice what you preach!'

LinkedIn Profiel

De klant over Michel
Goran, vestigingsmanager bij een Detacheringsbureau (38) “Binnen een korte periode zagen we onder onze vaste personeelsleden het langdurige ziekteverzuim oplopen van 0,8% naar 5,6%. We zijn zelf niet in staat geweest dit te verlagen. Domme pech dachten we. Toen bleek dat ziektepatronen werden versterkt door onderwerpen als “werkdruk” en “reistijd” hebben we hulp gezocht. Na een drietal intensieve teamtraining van de verschillende leidinggevenden binnen ons team bleek dat we allemaal op een hele andere manier onze gedetacheerden benadereden, ziekmeldingen verschillend behandelen en reintegratie niet optimaal bevorderden. Inmiddels hebben we het langdurige ziekteverzuim terug gebracht baar 2,3%. Ik had niet verwacht dat onze communicatievaardigheden zo een groot verschil zouden maken in de harde cijfers!”

Marianne, woonconsulent (27) “Ik was al een tijd op zoek naar een andere manier van het betrekken van bewoners bij onze wijkplannen en renovatieplannen. Een presentatie geven gaat me goed af. Deelnemers van mijn presentatie echt deelgenoot maken en betrekken bij mijn verhaal vind ik een stuk moeilijker. Na de training “Powerfull Presenteren” pak ik mijn werk heel anders aan. Voordat ik mijn informatie breng weet ik doelgericht wat ik bij mijn bewoners wil ophalen. Ik bereid me anders voor en besteed veel minder tijd aan een PowerPoint presentatie. Tijd die ik gericht inzet voor mijn echte voorbereiding. Vorige week kreeg ik voor het eerst een bos bloemen van een mevrouw die niet eens wilde meewerken aan de renovatie. Mijn ruimte voor haar inbreng tijdens een heeft haar zoveel rust gegeven, ze werkt nu zelfs mee aan de renovatie!”

michel
Michel's motto

"Outside your comfort zone is where the magic happens!"